Uppdaterad 09 maj 10:50

08 maj 06:00, Brand, Umeå

Larm om villabrand i trakterna av Kroksjö utanför Umeå.

Under morgonen larmas polisen om en villabrand i trakterna av Kroksjö utanför Umeå.

Polisen är på plats för att biträda räddningstjänsten. Släckningsarbetet pågår.

Platsen ska senare spärras av och en teknisk undersökning ska utföras för att ta reda på brandorsaken. 

Uppdatering klockan 14:00:

Två personer, en kvinna och en man, befaras ha avlidit i samband med branden. Anhöriga till dessa personer är underrättade.

Brandorsaken är oklar men ska utredas av polisen. Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning ska göras när det är möjligt. 

Det finns i nuläget ingen mer information att lämna i ärendet.

Uppdatering måndag 9 maj 10:49 (av presstalesperson Åsa Mjörndal):

Utredningen av branden fortsätter. För närvarande utreds branden som mordbrand, men det är en brottsrubricering som kan komma att ändras.

Till grund för misstanken om mordbrand är att det inte går att utesluta att branden kan vara anlagd. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Brandplatsen är avspärrad och under bevakning och så fort det är möjligt ska en platsundersökning genomföras. I det arbetet ingår, förutom att utreda var branden startat och varför, att fastställa identitet på de två personer som saknas i samband med branden.

Utöver det pågår förhör med personer som kan ha uppgifter att lämna kring händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.