08 maj 06:49, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

16:51, misshandel, Viskafors
Vi får in ett larm om en person som har blivit slagen och sparkad av ett antal andra ungdomar i samband med en fotbollsmatch vid en skola. Polis och ambulans larmas till platsen. Gärningspersonerna har lämnat. Inga uppgifter om allvarligare skador eller att någon är förd till sjukhus. Två anmälningar om misshandel är upprättade.


17:52, rattfylleri, Göteborg
En patrull stoppar en bil på Marieholmsgatan. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri.

18:36, försök till mord, Lerum
Polis och ambulans larmas till en adress i Olstorp med anledning av att en man blivit knivhuggen. Mannen förs i ambulans till sjukhus. Polis kan sedan gripa en man i anslutning till platsen. Han grips misstänkt för försök till mord. Polisen har senare under kvällen genomfört en teknisk undersökning på den aktuella platsen och förhört vittnen. Den gripne mannen är nu anhållen.

21:17, misshandel, Partille
En man larmar polis och uppger att han har blivit misshandlad. Polis åker till platsen. Inga uppgifter om skador eller ambulansbehov. Patrullen skriver en anmälan om misshandel.

00:50, försök till rån, Göteborg
En man blir utsatt för ett rånförsök vid en hållplats i Linnarhult. Ett antal gärningspersoner kommer fram till mannen och rycker i hans kläder och säger att de vill ha hans saker. Mannen sparkar till en av gärningspersonerna på benet och de springer då iväg. Polis söker i området med bland annat hund, men utan att anträffa någon. En anmälan om försök till rån är upprättad.

05:13, rån, Göteborg
En patrull blir invikad av en kvinna som uppger att hon har blivit rånad på sin mobiltelefon. Hon ska även blivit misshandlad i samband med rånet. Inga uppgifter om skador eller ambulansbehov. Patrullen skriver en anmälan om rån. Ingen misstänkt eller gripen.  

Misshandel i relation, PO Storgöteborg
En kvinna ringer SOS och uppger att hennes man har slagit henne. Polis åker till den aktuella adressen. Inga uppgifter om allvarliga skador eller ambulansbehov. Mannen grips på plats misstänkt för misshandel av kvinnan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.