Uppdaterad 08 maj 15:12

08 maj 06:59, Olaga intrång, Stockholm

Vaktbolag fick larm från en kontorsbyggnad i Hägersten.

När väktare kom till platsen såg de en man inne i ett konferensrum. Mannen lämnade byggnaden och slängde iväg föremål han bar på. 

Väktare sprang ifatt mannen i en skogsdunge i närheten av Bultvägen. Polisen som var på plats identifierade mannen. I samband med det arbetet kom det fram att han var efterlyst då han skulle höras som misstänkt i en förundersökning angående vapen- och narkotikabrott.

I arbetet kring det som hänt i dag kom det fram att mannen, som är i 30 års åldern,  förutom olaga intrång även är misstänkt för stöld,häleri samt vapenlagen. 

De föremål som stals inne i kontorsbyggnaden är tillbaka lämnade till företaget. Den elsparkcykel som gärningspersonen kom till platsen på misstänker polisen är stulen, den är tagen i beslag och ingår i utredningen angående häleri. Det vapen som anträffades i en väska ingår i utredningen angående brott mot vapenlagen.

Mannen greps och kommer förhöras angående dagens händelse men även i den tidigare utredningen.

Uppdatering klockan 15:12

Åklagare har beslutat att mannen ska vara anhållen skäligen misstänkt för stöld och vapenbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.