08 maj 07:15, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har sju personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dem överlämnades till sjukvården. 

Nedan följer ett urval av nattens ärenden: 

00:35 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till en krog i centrum med anledning av ett bråk. Två män ska ha varit inblandade och bråkat med varandra. Polisen tar upp en anmälan om misshandel samt en motanmälan gällande misshandel. Det finns inga uppgifter gällande eventuella personskador. 

01:08 Rattfylleri, Lycksele
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Lycksele. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan upprättas gällande misstänkt rattfylleri samt grov olovlig körning då mannen saknar behörighet att köra.

02:39 Trafikbrott, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Sörböle i Skellefteå. Föraren får en ordningsbot för att ha kört mot rött trafikljus. 

03:12 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Storgatan i Umeå. Föraren får en ordningsbot då bilen har användningsförbud. 

04:22 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Umeå
Polisen beordras till Tomtebo med anledning av att en person ska ha försökt stjäla en bil. Personen är inte kvar på platsen när polisen kommer dit och har ännu inte återfunnits. En brottsplatsundersökning görs, förhör hålls och anmälan upprättas. 

Övrigt: Under tidig morgon har två viltolyckor inrapporterats till polisen, den ena skedde på E4 Åbyn, Skellefteå och den andra på E4 Ängersjön, Hörnefors, Umeå. Det finns inga uppgifter om att personskador ska ha uppstått. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.