08 maj 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 105 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:16 Polisen larmades till Navestad i Norrköping med anledning av en misshandel. En man i 20-årsåldern hade blivit misshandlad av en gärningsperson. I samband med misshandeln ska ett tillhygge ha använts. Misshandeln ska ha inträffat utomhus på Spelmansgatan. Händelsen rubriceras som grov misshandel, det finns ingen gripen i ärendet. Den drabbade mannen var inte i behov av akut sjukvård.

03:23 Polisen larmades till Lindåkersgatan i Norrköping med anledning av en pågående bildelsstöld. En person bevittnade en misstänkt katalysatorstöld från en parkerad bil och larmade polisen. När polis kom till platsen påträffades två misstänkta gärningspersoner som greps. Händelsen rubriceras som stöld alternativt försök till stöld. De gripna är en man i 40-årsåldern och en kvinna i 70-årsåldern.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.