09 maj 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler

21:54 Bedrägeri, Göteborg
En man som uppgav sig vara Polis ska enligt uppgifter till polisen ha knackat på hos en kvinna i 90-årsåldern boende vid Jättesten på Hisingen, efter att en med gärningsperson ringt innan och meddelat att en polis skulle komma till adressen. Kvinnan blev bestulen på smycken och sitt bankkort. Gärningspersonerna hann ta ut pengar från bankkortet innan kortet spärrades. Polis åkte till kvinnan och där togs en anmälan om berdägeri upp, ingen gripen i nuläget.   

00:47 Skadegörelse genom brand, Göteborg

Polis larmades till Bredfjällsgatan med anledning av att en bilbrand på platsen. En bil hade satts i brand av okänd gärningsperson, ytterligare en bil skadades i samband med branden då den stod parkerad nära den brinnande bilen. Ingen gripen i ärendet anmälan om skadegörelse genom brand togs upp av Polis på plats. 

01:04 Bedrägeri, Göteborg
En anmälare ringde till polisen då dennes mor, en kvinna i 90-årsåldern boendes i Tuve på Hisingen blivit utsatt för ett bedrägeri. Tre män knackade på hos kvinnan och påstod att de var från polisen, det tog kvinnans smycken, bankkort, id-kort och pass. Polis åkte till kvinnan för att hjälpa henne. Ingen gripen i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.