09 maj 06:42, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Monica Bergström.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

02:30 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Bergsvägen i Linköping. Föraren, en man i 30-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. I bilen påträffades misstänkt narkotika. Mannen misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott innehav samt ringa narkotikabrott eget bruk. Han fick följa med för provtagning.

03:45 Polisen larmades om en brand i Rå, Motala. Det var ett ödehus som brann. Ingen person ska ha skadats. Polisens presstjänst har inga uppgifter om materiella skador. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.