Uppdaterad 22 mars 06:47

21 mars 17:12, Övrigt, Malmö

Skola, Drottninggatan. Misstänkt grovt brott.

Polisen är på plats med en större resurs i en skola på Drottninggatan. Ett flertal personer är skadade och Polisen arbetar med ett misstänkt grovt brott.

Flera ambulanser är larmade till platsen via SOS Alarm.

Händelsen pågår.

Uppdatering kl. 18.32: Två personer är skadade och avförda med ambulans till sjukhus. Polisen har ingen information om skadeläget, i denna del hänvisas till sjukvården.

En person är gripen.

Polis har kontroll på situationen.

Uppdatering kl. 20.30: 

När händelsen inträffade befann sig ett 50-tal personer i skolans lokaler.

Totalt två personer skadades fysiskt i samband med händelsen. Enligt vad Polisen just nu känner till, är dessa två personer inte elever på skolan.

Polisens operativa lägesbild är att kontroll råder på platsen.

Just nu vidtas ett flertal utredningsåtgärder, bland annat omfattande avspärrningar och förhör. Kriminaltekniker är på plats och brottsplatsundersökning pågår.

Polisen arbetar i nuläget efter att gärningspersonen agerade ensam.

Brottsrubricering är inte preciserad.

Uppdatering kl. 23.14: Två kvinnor i 50-årsåldern har avlidit som en följd av att de utsatts för våld. Kvinnorna var anställda på skolan. Anhöriga är underrättade.

En 18-årig man är gripen, misstänkt för mord. Mannen är elev på skolan.

Uppdatering den 22 mars kl 06.45: Polisen anordnar en pressträff klockan 09.30 på Rättscentrum i Malmö, innan dess kommer ingen ytterligare information om ärendet att kommuniceras.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.