Uppdaterad 27 mars 15:36

25 mars 17:17, Vapenlagen, Stockholm

I Rinkeby sågs två personer som var maskerade där en bar ett pistolliknade föremål.

Polisen som är i området för att ta reda på vad som har hänt har fått information om att det har hörts ljud som beskrevs som skottljud.

Polisen har hittat hylsor och ska nu se om de kan ha med ljudet att göra. Det finns ingen uppgift om att någon person är skadad. 

Tekniker kommer undersöka platsen på Degerbygränd där hylsorna hittades. 

Uppdatering klockan 18:15
Polisen har inte funnit någon skadad person. En person har avlossat ett vapen mot polispersonal och polispersonalen har använt sitt tjänstevapen. 

Polisen har inlett förundersökning angående grovt vapenbrott och försök till mord. En person är gripen och kommer förhöras på polisstationen.

Ingen polispersonal är skadad och polisen har inte funnit någon skadad person. 

Uppdatering klockan 21:05

Polisens arbete med att ta reda på vad som har hänt fortsätter, det görs bland annat genom dörrknackning samt prata med de personer som kan ha hört eller sätt något som kan vara till hjälp i utredningsarbetet.

Polisens tekniker arbetar vidare på Degerbygränd och kommer sedan undersöka platsen, på Basargränd, där polisen blev beskjuten och avlossade sitt tjänstevapen. Den person som greps är en man och han är misstänkt för försök till mord genom att ha skjutit mot polisen. 

Särskilda åklagarkammaren är informerad om händelsen vilket är rutin när någon har skjutit mot polispersonal och polisen har använt sitt tjänstevapen. 

Uppdatering den 26 mars klockan 07.19
Två personer är på lördagsmorgonen anhållna i ärendet. Den ene för försök till mord och den andre för medhjälp till försök till mord. 

Uppdatering den 27 mars klockan 15.36
Den man som misstänks ha avlossat skott mot en polis häktades på söndagen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Den man som varit anhållen misstänkt för medhjälp till försök till mord är släppt, misstankarna kvarstår dock.

Utredningsarbetet fortsätter med full kraft. Polisen har genomfört och genomför ytterligare utredningsåtgärder med avsikten att föra utredningen framåt.

Tipsa polisen
Polisen är fortfarande intresserad av observationer från området omkring Degerbygränd från fredagen vid 16.30-17.30. Har du gjort iakttagelser eller har information i övrigt - ring polisen på telefon 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.