Uppdaterad 27 mars 08:41

26 mars 16:15, Skottlossning, Eskilstuna

Misstänkt mordförsök i Årby, Eskilstuna

15:32 Polisen larmades av flera inringare om misstänkt skottlossning i Årby, Eskilstuna. Vi åkte dit med olika resurser och kunde konstatera att det fanns en skadad person i närheten av fotbollsplanerna på Årbygatan.

Polisen säkrade brottsplatsen och ambulans kunde skickas fram. Skadeläget är i nuläget oklart.

Platsen är nu avspärrad och rättsläget är försök till mord.

Tjänsteman i beredskap inom länsstyrelsen, regionen samt kommunen är också larmade.

Polisen pratar nu med vittnen och söker spår efter en eller flera gärningspersoner. Har du gjort egna iakttagelser bör du kontakta en polis på plats.

16:50 Brottsoffret är en man i 20-årsåldern.

18:00 Arbetet fortsätter med olika resurser på och omkring brottsplatsen bland annat med polishundar. Vidare fortsätter vittnesförhören. 

Polisens presstjänst har ingen ny uppdatering av skadeläget. Vi är fortsatt intresserade av olika iakttagelser. Det kommer att finnas en del synliga resurser i området för att verka trygghetsskapande.

Uppdatering söndag 27 mars klockan 07:54

Utredningen fortsätter. Rättsläget är försök till mord samt grovt vapenbrott. I nuläget finns ingen misstänkt för brotten.

Polisens presstjänst har ingen ny information gällande den drabbade mannens skadeläge.

Polisen har pratat med flera personer som befunnit sig i närheten men polisen vill gärna komma i kontakt med fler personer som vet något om händelsen. Kontakta polisen via 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Låt polisen avgöra vad som är viktigt för utredningen eller inte. Små detaljer kan vara av stor vikt för utredningen. 

Uppdatering klockan 08:41 - Information till media

Klockan 14:00 idag 27 mars kommer Oscar Nissfolk finnas tillgänglig för fysiska intervjuer på plats i Eskilstuna. Oscar Nissfolk är biträdande chef i lokalpolisområde Eskilstuna. 

Han möter upp media vid polishusets entré. Ingen föranmälan krävs.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.