27 mars 07:53, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 75 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:01 Polisen larmades till en byggarbetsplats på Grundläggaregatan i Norrköping med anledning av ett inbrott. Ett vittne hade sett en person som såg ut att bryta upp en container innan personen sprang från platsen. Händelsen rubriceras som stöld, det finns ingen misstänkt för brottet. Vad som har stulits är inte preciserat. En brottsplatsundersökning genomfördes.

03:15 Polisen larmades till ett företag på Blixholmsvägen i Norrköping med anledning av ett pågående inbrott. Via ett kameralarm kunde ett bevakningsföretag se att två personer rörde sig inne på företagets område. Flera polispatruller åkte till platsen. Hundpatrull involverades i sökandet och lokaliserade de två personerna som sedan greps. Personerna lokaliserades i anslutning till platsen. De gripna är två män, båda är i 35-årsåldern. Brottsrubriceringen är stöld genom inbrott. Under söndagsmorgonen anhölls männen, ärendet är åklagarlett.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.