Uppdaterad 27 mars 09:22

27 mars 08:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Ett urval av nattens händelser.

17:08, försök till misshandel, Göteborg
En man sitter och äter en pizza på en restaurang i Kortedala när han plötsligt hör ett vinande ljud. Det klingar till i en lyktstolpe bredvid honom. Han hör flera träffar och tror det är någon som skjuter med ett luftgevär. Mannen larmar polis och äter vidare. En patrull kommer till platsen och skriver en anmälan gällande försök till misshandel.

19:10, trafikolycka, Uddevalla
En motorcykel är involverad i en olycka på riksväg 44 vid Råsserödsmotet. Ambulans och polis larmas till platsen. Föraren har kört omkull, men är vaken och talbar. Han förs till sjukhus i ambulans. Patrullen upprättar en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

20:21, misshandel, Göteborg
En man blir utslängd från en restaurang på Karl Johansgatan. Han kastar då en sten genom ett fönster och träffat en kvinna. I samband med att kvinnan går ut, sparkar mannen henne och försvinner sedan från platsen. Polis kommer fram och söker efter mannen i området, men utan resultat. Patrullen skriver en anmälan om misshandel, vållande till kroppsskada samt skadegörelse. Inga uppgifter om personskador eller behov av ambulans.

0:22, mordbrand, Vara
Vi får larm om att ett hus brinner i Vedum. Ambulans, räddningstjänst och polis åker till platsen. Inga uppgifter om personskador. Huset ska enligt uppgift varit öde. Patrullen skriver en anmälan om mordbrand.

01:03, stöld/inbrott, Grimmered
Vi får larm om ett pågående inbrott på ett flertal adresser i samma område. Någon har vaknat av att de hört ljud och någon annan av att det har bankat på dörren. På några av adresserna har det varit fullbordade inbrott och på andra försök. Polis åker till platsen och söker i området med både hund och helikopter. En man i 45-årsåldern kan under sökarbetet gripas misstänkt för tre fall av inbrott och två fall av försök till inbrott alternativt skadegörelse. Oklart vad mannen fått med sig.

03:39, misshandel, Borås
En man har blivit slagen på en restaurang i centrala Borås. Polis och ambulans larmas till platsen. Inga uppgifter om allvarligare skador. Patrullen skriver en anmälan om misshandel med okänd gärningsperson.

06:57, rån, Göteborg
Vi får in ett larm om att ett antal maskerade gärningspersoner har kört in en kran i en guldbutik på Linnégatan. De har enligt uppgift sedan lämnat i en bil i riktning mot Järntorget. Polis på plats. Kranen ska bärgas och det kommer ske en teknisk undersökning under dagen. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget.

Uppdatering kl.09:19 En anmälan om grov stöld är upprättad. Bilen som gärningspersonerna försvann i är enligt uppgift en svart Audi.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.