29 mars 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

00.34 Mölndal, grov allmänfarlig ödeläggelse
Utanför en villa har något exploderat och räddningstjänst samt polis har varit på platsen. En ytterdörr har fått skador av något som detonerat. I huset befann sig fyra personer men ingen har kommit till skada. Platsen spärrades av och nationella bombskyddet samt kriminaltekniker har gjort sina undersökningar under natten. I nuläget är det fortfarande oklart vad som detonerat och om det fanns någon hotbild mot de boende i huset. Polisen har knackat dörr i området och upprättat anmälningar om grov allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

00.46 Kungälv, trafikolycka
En bilist har kört rakt igenom en rondell i Rollsbo och blivit stående. När polisen kom till platsen var den trolige föraren, en man i 20-årsåldern, gående på väg från bilen. Efter att mannen kontrollerats på sjukhus omhändertogs han för fylleri. Han har rapporterats för grov olovlig körning, smitning från trafikolycka samt grovt rattfylleri.

04.19 Lilla Edet, försök till stöld, inbrott samt rån
Ett snickeri i Lilla Edets kommun har utsatts för ett inbrott då två män krossat ett fönster och tagit sig in. Man har försökt att få upp ett kassaskåp men misslyckats med detta. Därefter har man gått till ett närliggande hus och krossat ett fönster i en dörr och tagit sig in. I huset låg en man i 75-årsåldern och sov. Han väcktes av männen och tvingades ge ifrån sig pengar, cirka 1.000 kronor. Därefter försvann de från platsen. En brottsplatsundersökning kommer att göras och anmälan om försök till stöld, inbrott samt rån har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.