Uppdaterad 29 mars 08:17

29 mars 07:13, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanland. Två personer har gripits. En har frihetsberövats för påverkan av narkotika.

Vapenbrott i Eskilstuna

22:00 Polisen fick larm om att en person hade hotats med ett vapenliknande föremål på Västra Åsgatan i Nyfors och åkte dit med flera resurser. Ingen person hade skadats vid händelsen. Lite senare inkom ett larm om misstänkt skottlossning vid Centralstationen i Eskilstuna. Polisen kunde säkra vissa spår men fann varken gärningsmän eller någon skadad person.

I samband med att polisen sökte efter gärningsmän kontrollerades en man i 35-årsåldern centralt i Eskilstuna. Det visade sig att han förvarade ett vapen i en väska han bar på. Han greps och anhölls senare för grovt vapenbrott.

Lite senare, vid 23:15-tiden, greps ytterligare en man i 20-årsåldern. Han är också anhållen misstänkt för grovt vapenbrott.

Polisen kommer under dagen att arbeta vidare med dessa händelser och deras eventuella kopplingar till varandra och annan tidigare brottslighet.

Man rånad på smycke

02:27 Polisen kallades till Centralstationen i Eskilstuna med anledning av ett personrån.

Det visade sig att en man hade blivit rånad på sin halskedja när han tidigare passerade Fristadstorget.

03:26Polisen kunde identifiera och gripa en misstänkt man i 35-årsåldern. Han är nu misstänkt för grov stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.