Uppdaterad 30 mars 13:49

29 mars 11:44, Brand, Stockholm

Det brinner i en båt som fungerar som vandrarhem utmed Södermälarstrand. Polisen biträder räddningstjänsten på plats.

Södermälarstrand har spärrats av för trafik och i övrigt är området avspärrat under det att släckningsarbetet pågår.

Uppdatering klockan 12:30

Minst en person har konstaterats vara skadad och har transporterats till sjukhus i ambulans. Polisen har inlett en brottsutredning om mordbrand. 

Uppdatering klockan 13:15

Polisen har gripit två personer som har befunnit sig ombord på båten. Det har nu transporterats totalt två skadade personer till sjukhus.

Uppdatering klockan 13:45

De båda personer som gripits är män. En är i 30-årsåldern och en är i 35-årsåldern. Kriminaltekniker ska inleda en brottsplatsundersökning senare under dagen. Trafikavspärrningarna för fordons- och gångtrafik på Södermälarstrand är hävda.

Uppdatering klockan 14:30

En person har avlidit ombord på båten. Anhöriga har inte orienterats om dödsfallet.

Uppdatering kl 20:49

De båda gripna männen har anhållits av åklagare. Misstankarna gäller grov mordbrand, grovt vållande till annans död, framkallande av fara för annan och vållande till kroppsskada.

Uppdatering den 30 mars, klockan 13:30

Den avlidna personen är en kvinna i 50-årsåldern. De båda misstänkta männen är fortsatt frihetsberövade och ska idag förhöras. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.