29 mars 16:55, Stöld/inbrott, Vetlanda

Flera inbrott mot företag.

Polisen har under dagen arbetat med flera inbrott i Vetlanda. Flera företag som har verksamhet i en fastighet på Älggatan hade drabbats av stölder.  Även verksamheter på Kyrkogatan och Storgatan hade drabbats av inbrott. Det har försvunnit datorer och mobiltelefoner.

Det första ärendet upptäcktes vid 06-tiden av en städare. Där hade någon eller några krossat glaset på en dörr för att ta sig in. Flera andra dörrar och fönster har brutits upp på de olika företagen och verksamheterna. Värdet på det stulna, och omfattningen av stölderna, är i nuläget oklart. Arbete pågår med att sammanställa detta. Preliminärt är det sex olika inbrott.

Polisen har sökt spår på de olika brottsplatserna. Med tanke på den gemensamma tidpunkten och närheten mellan brottsplatserna så finns det skäl att tro att det är samma gärningsperson eller personer som har varit på flera ställen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.