Uppdaterad 30 mars 12:09

30 mars 07:15, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping. Uppdatering av notisen 05.09

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan/rattfylleri.

00.25 ett SOS-larm kom till polisen om brand i byggnad i Habo. Det visade sig vara eldning i en öppen spis, som rök in i huset. Ingen åtgärd från polisen.

01.44 ett SOS-larm kom till polisen om en skadad man på Västra Storgatan i Jönköping. Det visade sig vara en berusad man som blivit misshandlad. Polisen har påbörjat en utredning om misshandel utan någon misstänkt. Polisen tar gärna emot tips eller iakttagelser om vad som kan ha hänt. Tipsa på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

05.03 ett SOS-larm kom till polisen om att en person hade skadat sig på en arbetsplats i Torsvik, Jönköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig att en anställd på postterminalen hade skadat ett finger i samband med hantering av en apparat. Polisen påbörjade en utredning om vållande till kroppsskada i samband med arbetsplatsolycka och den drabbade mannen som är i 45-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans.

05.09 polisen fick samtal om höga ljud på Tegelbruksgatan 23 i stadsdelen Liljeholmen i Jönköping. Framme på platsen kunde polisen konstatera skador i form av hål i ytterdörren och även en plåtdörr i trapphuset. Polisen har påbörjat en utredning om grovt vapenbrott och skadegörelse. Platsen har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Polisen kommer att genomföra dörrknackning i området för att få kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser. Polisen har inga uppgifter om att någon person ska ha skadats. 

Polisen vill gärna ha kontakt med personer som vet något om händelsen eller som gjort iakttagelser av personer eller fordon på eller i närheten av Tegelbruksgatan i Jönköping. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

Uppdatering 12.00: det inledande utredningsarbetet på platsen är nu slutfört. Polisen har arbetat med att hålla förhör, genomföra brottsplatsundersökning, dokumentera platsen, sök efter föremål med hund med mera. Avspärrningen är också hävd. Det är fortfarande viktigt att tipsa polisen om man har information att lämna.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.