30 mars 07:15, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan/rattfylleri.

02.39 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Mälarvägen i Eskilstuina blev bilföraren, en man i 45-årsåldern misstänkt för grov olovlig körning eftersom han saknar körkort. Han blev ej frihetsberövad.

03.59 polien träffade på en kraftigt påverkad man i 35-årsåldern på Hamngatan i Eskilstuna. Han blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och fick följa med för provtagning och förhör och därefter tillnyktring hos polisen.

055.45 polisen fick samtal om att en viltolycka inträffat på riksväg 55 i Bjurtorp, Flen. En bilist hade krockat med en älg men ingen person har skadats. Älgen sprang vidare och söks av en eftersöksjägare.

06.05 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på E20 vid Hagnestahill blev en bilförare bötfällt för att ha hållit en mobiltelefon i handen under körningen. Den bötfällde är en man i 40-årsåldern.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.