30 mars 19:52, Våld/hot mot tjänsteman, Ale

Två väktare utsatta för våld/hot om våld i Nödinge.

Polisen får in två överfallslarm från två väktare som ska befinna sig i Nödinge samtidigt. De båda väktarna uppges befinna sig vid Norra Klöverstigen, oklart objekt. Polisen kan höra på medhörning att de uppmanar någon att "backa tillbaka", ingen övrig kontakt. Väktare och polis åker mot platsen. 

Samtidigt kommer det in nya samtal till polisen från vittnen till händelsen som uppger att de två väktarna är utsatta för hot från ett ungdomsgäng på platsen. Väktarna uppges även vara utsatta för våld. Platsen för händelsen är nu Rödklöversgatan. 

Kl 19.59: Polis på plats. Ungdomsgänget uppges då springa från platsen i riktning mot Norra Klöverstigen mm. Polisen får då även kontakt med de aktuella väktarna. Flera av de personer som väktarna varit i bråk med är kända sedan tidigare, de kan namnges. 

Ingen av väktarna är allvarligt skadade. De har haft områdesbevakning då de uppges ha blivit utsatta för hot och knuffar. 

Anmälan upprättas med rubricering våld mot tjänsteman/hot med tjänsteman. Ingen gripen i nuläget. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.