Uppdaterad 31 mars 07:19

30 mars 21:27, Mord/dråp, försök, Stockholms län

Under ett förföljande blir en mc-polis prejad av den förföljda föraren på E4.

En bilförare vägrar att stanna när en patrull vill stoppa och kontrollera föraren söder om Stockholm. Ett förföljande tar vid när föraren försöker undkomma polisen på E4.  I höjd med Västberga prejar den förföljda bilföraren en mc-polis som man kommit ikapp. Delar från motorcykeln sprids över vägbanan men mc-polisen klarar händelsen till synes utan allvarliga skador.
Bilföraren svänger av mot Stora Essingen och alla personer lämnar bilen. Flera patruller deltar i sökandet efter personerna och tar hjälp av både hund och helikopter.

Prejningssituationen av mc-föraren bedöms som försök till mord.

Uppdatering kl 22:36
Mc-polisen förs med ambulans till sjukhus för kontroll.

Uppdatering kl 23:00
Två män i 25-årsåldern som anträffades utomhus på Stora Essingen har gripits. Brottsmisstankarna gäller i nuläget försök till mord och grov vårdslöshet i trafik. Polisen bedömer att inga andra personer har befunnit sig i det aktuella fordonet i samband med händelsen.
Det aktuella fordonet tas i beslag och ska gås igenom av polisens tekniker. Polisens tekniker undersöker även olycksplatsen på E4 där det för närvarande råder begränsad framkomlighet då bara ett körfält hålls öppet.

Uppdatering den 31 mars klockan 07:11
De två män, som båda är i 20 års åldern, som greps är efter beslut av åklagare anhållna på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och grov vårdslöshet i trafik. Mc-polisen är inte kvar på sjukhus utan lämnade när kontrollen var kvar. Personalen vid Särskilda utredningar är informerad händelsen.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.