31 mars 06:50, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

22:42, rattfylleri, Göteborg
En patrull stoppar en bil på Östra Torpavägen. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt narkotikabrott eget bruk.

23:09, stöld samt tillgrepp av fortskaffningsmedel, Borås
Vi får larm om två personer som försöker ta sig in i bilar på en parkering utanför ett hotell på Kornellgatan. Polis åker till platsen och kan där gripa två gärningspersoner. De har en del stöldgods i samband med gripandet, bland annat datorer. De grips misstänkta för stöld ur fordon samt försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

00:33, knivlagen, Götene
En patrull stoppar en bil på riksväg 44 för kontroll. I samband med kontrollen hittar patrullen en kniv. Föraren misstänks för brott mot knivlagen.

01:25,grovt rån, Borås
Tre gärningspersoner tar sig in i en bostad i Sjöbo. I bostaden finns två personer. De blir hotade med ett tillhygge och ett pistolliknande föremål. Gärningspersonerna tilltvingar sig en klocka och andra värdesaker och försvinner sedan från platsen i oklar riktning. Polis larmas till adressen och söker i området med bland annat hund, men utan att anträffa några gärningspersoner. Inga uppgifter om fysiska skador. En anmälan om grovt rån är upprättad.

03:11, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, Tibro
En gärningsperson tar sig in genom ytterdörren till en bostad. En person befinner sig samtidigt i bostaden. Gärningspersonen tar enligt uppgift nycklar till en moped och försvinner från platsen. Mopeden står dock kvar utanför. Polis åker till platsen. Ingen gärningsperson anträffas. Inga uppgifter om fysiska skador. Patrullen skriver en anmälan om försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel samt olaga intrång.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.