Uppdaterad 31 mars 08:02

31 mars 07:23, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinhändelser, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har behövt följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan/rattfylleri.

00.50 ett SOS-larm kom till polisen om brand i bostad i Eksjö. Polisen och räddningstjänsten åkte till platsen. Det visade sig att brann, eller hade brunnit i en lägenhet men en person som befann sig därinne vägrade att släppa in räddningspersonalen och polisen. Polisen tog sig då in i lägenheten och övermannade mannen och belade honom med handfängsel. Mannen, som är i 25-årsåldern greps, misstänkt för mordbrand. Mannen fördes till polisstationen för förhör. Därefter kunde räddningstjänsten vidta nödvändiga åtgärder med anledning av branden. Det visade sig att någon hade lagt platsföremål på spisen, som hade antänts av värmen från spisplattorna.

Uppdatering: Den misstänkte blev anhållen vid 05-tiden av åklagaren. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.

04.04 ett SOS-larm kom till polisen om trafikolycka på Smålandsgatan i Gislaved. enligt uppgifter från SOS ska en bilist ha kört av vägen och voltat. Två personer drabbade i bilen. Bilföraren uppgav sig ha väjt för en älg. Det finns ingen misstanke om brott och ingen person skadades.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.