31 mars 07:23, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet.

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinhändelser, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har frihetsberövats.

01.28 polisen fick samtal om att en man med allvarliga sårskador hade anträffats i en bostad i Skarphagen, Norrköping. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt. När polisen kom till den aktuella bostaden anträffades en man som hade mycket allvarliga sårskador i en vital del av kroppen. Mannen fördes till sjukhus med ambulans men avled på sjukhuset. Anhöriga är underrättade. 

Eftersom omständigheterna omkring dödsfallet inte har gått att utreda i tillräcklig omfattning har polisen inlett en förundersökning för att utesluta brott. Två platser har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning som genomförs under morgonen. Det finns ingen misstänkt. Polisen har hållit förhör och även tagit föremål i beslag. Den avlidne kommer att genomgå en rättsmedicinsk undersökning. Brottsrubriceringen är inledningsvis mord.

04.29 ett SOS-larm kom till polisen om att en man skulle ha skadats i en bostad i Oxelbergen, Norrköping. Polisen åkte till den aktuella bostaden för att utreda vad som hänt. En påverkad man påträffades och han hade sårskador och fördes till sjukhus med ambulans. Han är misstänkt för ringa narkotikabrott och har genomgått provtagning och polisen har även anträffat en mindre mängd misstänkt narkotika som tagits i beslag. Polisen har också påbörjat en utredning om grov misshandel med anledning av att mannen har sagt sig ha blivit angripen med ett vasst föremål i sin bostad. Det finns ingen misstänkt.

05.14 en polispatrull rapporterade till polisens regionledningscentral att en trafikolycka inträffat på Kaserngatan i Linköping. Det var en polispatrull som körde på Kaserngatan när ett rådjur plötsligt sprang fram över gatan. Föraren av polisbilen väjde för rådjuret och körde därefter in i ett träd. Ingen person skadades och bilen bärgades till verkstad. Olyckan inträffade inte under utryckning och det finns ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.