01 november 08:17, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. Två personer har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

02:04 Polis larmades till en adress i Vetlanda med anledning av att inringare hört någon form av smäll. När polis anlänt till platsen visade det sig att smällen förmodligen orsakats av bangers. I anslutning till området anträffades dock en man i 20-årsåldern, som ska ha blivit slagen av okända gärningspersoner. Polispatrull påbörjade då en kontroll av personer och bilar i området och vid en fordonskontroll uppstod misstanke mot två personer i aktuell bil. Männen i 20-årsåldern greps då misstänkta för misshandel samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Under tisdagsmorgonen har dock åklagare hävt gripandet. Målsägande ska inte ha behövt ambulansvård för sina skador. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, mindre trafikolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.