01 november 08:17, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:21 Polis larmades till en bostad vid Verkstadsön, Motala, med anledning av ett bedrägeriförsök. En man i 80-årsåldern hade då blivit uppringd av en bedragare som påstått sig komma från ett inkassoföretag. Bedragaren kunde efter viss övertalning förmå den äldre mannen att logga in på sitt Bank-ID. Vidare ville bedragaren att mannen skulle höja sin swishgräns till 50 000 kronor men då anade den äldre mannen att det var något lurt och vägrade. Den äldre mannen la på luren, ringde sin egen bank och spärrade kontot. En polispatrull har varit till platsen och kommer skriva en anmälan om försök till bedrägeri. Inga pengar ska ha försvunnit-  

04:33 Polis larmades till ett hus på Lindö, Norrköping, med anledning av ett inbrott. Bostadsägaren ska ha vaknat upp av att två personer rört sig i villan. När gärningspersonerna insett att de blivit upptäckta sprang de från platsen. När polis anlänt till platsen visade det sig att tjuvarna fått med sig två telefoner. Det är oklart hur de tagit sig in men en anmälan om grov stöld kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt och ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, viltolyckor, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.