01 november 12:15, Brand, Uppsala

Man och kvinna misstänkta för brott efter brand i lägenhet.

Flera polispatruller beordras till Tryffelvägen i Norby för att bistå räddningstjänsten i samband med en lägenhetsbrand. Innan polisen kommer till platsen har branden, som ska ha startat i värmeljus som var placerade på en tv, kunnat släckas.

De två personerna som var skrivna på den aktuella adressen, en man och en kvinna, anträffas senare utomhus. Polisen fattar misstankar om att både mannen och kvinnan är påverkade av narkotika och de blir därför medtagna för en kroppsbesiktning.

I samband med omhändertagandet börjar mannen, som är i 25-årsåldern, göra motstånd varvid han blir misstänkt för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. Mannen är så pass berusad att han också blir omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Mannen misstänks också för narkotikabrott, både innehav och eget bruk, samt allmänfarlig vårdslöshet.

Kvinnan, som är i 40-årsldern, blir misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet och narkotikabrott, eget bruk. Kvinnan släpps efter provtagning och förhör.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.