Uppdaterad 01 november 19:45

01 november 18:41, Trafikbrott, Katrineholm

Vinglande bil stannade inte på polismans tecken.

18:35 Polisen fick en rapport om en vinglande bil Valla, Katrineholm. En inringare följde efter fordonet mot Flen i varierande hastighet men bilen tappades bort. Flera patruller letade efter bilen och fick plötsligt synkontakt med bilen i riktning mot Katrineholm på riksväg 55.

Patrullerna förberedde ett stopp men bilföraren valde då att försöka åka ifrån polisbilarna.

19:17 Bilen framförs vårdslöst vinglande mot Hälleforsnäs. Vakthavande befäl har gett tillstånd för spikmatta. Det är låg trafikintensitet.

19:30 Polisen blev ifrånåkta och avbröt förföljandet.

19:33 I utkanten av Mellösa gick bilen av vägen och landade på taket. Två personer hängde upp och ner, de är nu ute ur bilen vakna och talbara.

20:00 Föraren får följa med till sjukhus för provtagning. Passageraren förs med ambulans till sjukhus.

Rättsläget handlar om grov vårdslöshet i trafik och misstänkt rattfylleri. Fler brottsmisstankar kan tillkomma. Husrannsakan utfördes i bilen.

Tillkommande brottsmisstankar är ringa narkotikabrott eget bruk, ej stannat på polismans tecken, vållande tillkroppsskada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.