10 november 07:54, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 65-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Inga personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Bilbränder i Söderköping

23:32 Polis och räddningstjänst larmades till två platser i Söderköping med anledning av bilbränder. Dessa släcktes och ägarna informerades.

Platserna dokumenterades och patrullerna sökte kontakt personer på platsen för att samla information om vad som inträffat då bränderna svårligen hade någon naturlig förklaring.

En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades i två fall.

Stulna däck återfanns i Linköping

03:00 Polisen larmades av väktare till en firma i Tornby som fått ett larm om inbrott. Det konstaterades att en container fått ett lås uppbrutet. Däck hade stulits men återfanns i närheten av brottsplatsen. Dessa återlämnades till ägaren.

En anmälan om stöld genom inbrott upprättades.

Nattlig ovanlig stöld av bil

04:33 Polisen fick ett larm via ett vaktbolag om en tillgripen bil. En familj, i Haga Norrköping, uppgav att de fått inbrott i bostaden och att gärningsmannen snabbt hade stulit bilnycklar och därefter lämnat platsen med familjens bil. Det är ännu oklart hur tjuven kom in i fastigheten. Flera patruller deltog i sökarbetet efter bilen men utan resultat.

En anmälan om stöld genom inbrott upprättas samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.