Uppdaterad 10 november 17:37

10 november 16:26, Skottlossning, misstänkt, Nyköping

Poliser finns på plats utomhus runt Spinnarvägen.

Polisen finns sedan en tid tillbaka i närheten av Spinnarvägen i Nyköping. Flera polispatruller finns på plats för att utreda en händelse. Just nu är händelseförloppet oklart men poliserna på plats ska utreda händelsen närmare.

En utpekad brottsplats har spärrats av. Poliserna ska prata med personer som eventuellt befunnit sig i området för att få mer klarhet i händelseförloppet.

I detta nu finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats. Larmet inkom klockan 15:28.

Uppdatering och förtydligande:

Poliserna har sedan ungefär 35 minuter tillbaka lämnat närområdet och insatsen är avslutad.

När polisen larmades vid 15:28 handlade det om en misstänkt skottlossning som inträffat utomhus. Det var en person som larmade polis.

Flera poliser involverades i ärendet. Poliserna har sökt av området. En brottsplatsundersökning har genomförts och dörrknackning genomfördes i närområdet. Inga tecken på en skottlossning har påträffats av polis. Ingen skadad person har kommit till polisens kännedom.

Utredningen pågår och ärendet hanteras som försök till mord och grovt vapenbrott.  

Denna händelsenotis har bytt rubrik på grund av brottsrubriceringen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.