Uppdaterad 11 november 12:45

11 november 08:09, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Johnny Gustavsson. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Två personer har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

23:11 Polis larmades till Kanalgatan i Jönköping med anledning av ett pågående inbrott. En inringare hade noterat hur två personer slagit sönder rutorna på två företagsbilar, tagit saker ur bilarna och därefter lämnat platsen i en bil. Längs riksväg 40, i riktning mot Nässjö, kunde en polispatrull stoppa aktuell bil. Två personer, en man och en kvinna i 30-årsåldern, greps misstänkta för stöld genom inbrott. Bilen togs också i beslag och stöldgodset ska ha bestått av verktyg. 

04:41 Polis och räddningstjänst larmades till länsväg 826 utanför Tenhult med anledning av en trafikolycka. En bilist ska ha kört in i ett träd. När polis anlänt till platsen visade det sig att olyckan varit mycket allvarlig. En person befann sig i bilen. Bilen har tagits i beslag.* 

* Texten kommer att uppdateras när mer information finns.

Uppdatering 12:44: 

En man i 50-årsåldern avled i samband med olyckan. Närmast anhöriga har underrättats. 

 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, mindre viltolyckor, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.