11 november 08:09, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Johnny Gustavsson. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01:52 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Konstruktörsgatan i Linköping så uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Kvinnan i 20-årsåldern fick följa med polis för ytterligare provtagning samt förhör. 

06:31 Polis larmades till Bergsvägen i Linköping med anledning av en trafikolycka. En bilist ska ha kört av vägen och fastnat på mitträcket, över vajrarna. När polis anlänt så visade det sig att föraren, en man i 30-årsåldern, klarat sig utan personskador. En bärgare kallades till platsen och en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott kommer skrivas. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.