12 november 08:43, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Fem personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:01 Trafikolycka, Östersund
Polis beordras till Krondikesvägen i Östersund med anledning av en trafikolycka. En bilist och fotgängare är inblandade. Fotgängaren förs till sjukvård. Polisen ska utreda olyckan och bilen tas i beslag för undersökning.

00:48 Trafikbrott, Östersund
En ordningsbot (böter) utfärdas med anledning av att en personbils registreringsskylt är täckt.

01:07 Våld mot tjänsteman, Östersund
Polis beordras till centrala Östersund med anledning av att en man ska ha varit utåtagerande på en krog. Mannen anträffas av polis och i samband med det beter han sig på ett sätt som gör att han blir misstänkt för våld mot tjänsteman. Mannen frihetsberövas och anmälan ska upprättas.

01:10 Rattfylleri, Berg
Polis stoppar och kontrollerar ett fordon mellan Vemdalen och Rätan. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och misstänks för rattfylleri. Ytterligare provtagning utförs och därefter blir föraren omhändertagen med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Anmälan gällande misstänkt rattfylleri ska upprättas.

Två viltolyckor har anmälts till polisen på morgonen. Det finns inga uppgifter om personskador i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.