Uppdaterad 13 november 07:51

12 november 20:50, Mord/dråp, försök, Eskilstuna

Ett larm kom under kvällen om en skottlossning på en central adress i Eskilstuna. Polisen har spärrat av platsen.

Uppdatering söndag 13 november klockan 07:51

Kriminalteknikerna var klara på platsen vid 00:45-tiden och avspärrningarna hävdes. Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott. Det finns ingen misstänkt för brotten. Polisen har inte kommit i kontakt med någon person som skadats i samband med händelsen.

Uppdatering 22.45

Polisen kommer att jobba vidare på platsen och i området under kvällen och natten. Dörrknackning har pågått och kommer att fortsätta ett tag till. Vi trycker igen på vikten av att de som sitter på eventuell information om händelsen hör av sig till polisen.

I nuläget finns fortsatt ingen misstänkt eller bild av vem eller vad som var målet för skottlossningen men utredningen jobbar vidare med att få fram en tydligare bild.

Talesperson för media
Presstalesperson i beredskap kommer att avsluta sin del i ärendet nu. Vakthavande befäl på regionledningscentralen svarar i vanlig ordning under nattetid i mån av tid men har i nuläget ingen ytterligare information om ärendet. Ordinarie presstalesperson är på plats 07.00 i morgon bitti. 

 

Uppdatering 21.43
Polisen hade inledningsvis relativt omfattande avspärrningar på platsen som hade stor påverkan för boende att ta sig in och ut ur området. Nu börjar de att minskas så påverkan inte blir lika stor under kvällen. Vissa avspärrningar kommer dock att finnas kvar.

Polisen kommer utöver utredningsåtgärder ha resurs på plats som kommer röra sig i området. Detta för att både finnas tillgängliga för de som vill prata med oss och för att vara väl synliga i området. 

 

Uppdatering 21.30
När poliserna kom till platsen (Bellmansplan) kunde man snabbt konstatera att det var mycket folk i rörelse. Under kvällen pågår nu ett arbete med att försöka samla in så mycket iaktagelser som det går. Har du information som kan vara av vikt för polisen ser vi gärna att du hör av dig så snart som möjligt på telefon 114 14. Vill du förmedla information som är mer akut, exempelvis var en eventuell misstänkt befinner sig rekommenderar vi att du använder numret 112.

Tekniker är aktiverade och kommer att jobba med att säkra eventuell teknisk bevisning. 

 

Första händelsenotisen

Larmet om skottlossning kom 20.02 efter att ett flertal skott hade avlossat vid och mot ett bostadshus i centrala Eskilstuna.

Polis tog sig till platsen och kunde konstatera att en skottlossning hade skett. Ingen skadad har hittats på platsen och än så länge är mycket oklart när det gäller vad som hänt.

Ingen är misstänkt eller gripen men polisen har gjort avspärrningar på platsen och inlett en förundersökning. Rubriceringen är försök till mord.

Mer information kommer att uppdateras under kvällen.

Talesperson för media
Presstalesperson i beredskap Tommy Thorngren svarar på frågor om detta ärende och nås på... (telefonnummer och mejl är borttaget 22.58 då det inte längre är aktuellt) 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.