13 november 07:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 100 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Sent på lördagskvällen fick polisen vetskap om en misstänkt våldtäkt som inträffat inomhus i Norrköping. En man, som är i 25-årsåldern, misstänks för att ha våldtagit en vuxen kvinna. De är inte obekanta med varandra sedan tidigare. Mannen greps för våldtäkt, senare anhölls mannen. Ärendet är åklagarlett. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnan uppsökte sjukvård eller inte.

00:24 Polisen larmades till Rydsvägen i Linköping med anledning av en brand. Det var en parkerad bil som brann. Branden misstänks vara anlagd och rubriceras som grov skadegörelse, det finns ingen misstänkt. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. Poliserna har pratat med personer som funnits i närheten, även fotodokumentation har genomförts.

02:29 Polisen larmades till en adress i Vadstena kommun med anledning av ett bråk inomhus. En man misstänks för att ha misshandlat en kvinna han har en relation med. Mannen greps av polis, den gripne är i 45-årsåldern. Mannen misstänks för misshandel och olaga hot. Kvinnan var vaken och talbar, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om eventuella fysiska skador.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.