13 november 08:25, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Fyra personer har omhändertagits för fylleri och en  person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:33 Trafikbrott, Umeå
På Blå vägen i höjd med Haga utfärdas en ordningsbot (böter) till en bilförare på grund av att hög musik spelas.

22:57 Våld/hot mot tjänsteman, Umeå
Polis beordras till Universitetsområdet med anledning av att en man varit våldsam mot en vakt. Mannen omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Han misstänks för våldsamt motstånd och olaga hot.

00:22 Misshandel, Umeå
Polis beordras till Ålidhem med anledning av misshandel på ett uteställe. Två män i 20-årsåldern är inblandade. Förhör hålls och anmälan och motanmälan gällande misshandel ska upprättas.

01:31 Ofredande/förargelse, Umeå
På en krog i centrala Umeå tas en anmälan om sexuellt ofredande upp. En man misstänks och en kvinna är målsägande. Förhör hålls och mannen avvisas från platsen. En anmälan ska upprättas.

01:48 Trafikbrott, Skellefteå
Polis stoppar och kontrollerar en a-traktor i Skellefteå. Föraren misstänks för olovlig körning och körkortet omhändertas. Fordonet tas i beslag och anmälan ska upprättas.

03:00 Rattfylleri, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar ett fordon i centrala Umeå. Misstanke om rattfylleri uppstår och provtagning utförs. En anmälan ska upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.