15 november 07:43, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:06 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Kålgårdsgatan i Jönköping. Föraren, en man i 20-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. I bilen påträffades en mindre mängd misstänkt narkotika. Mannen misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott innehav samt ringa narkotikabrott eget bruk. Han fick följa med för provtagning.

01:18 Polisen larmades till Månsgatan i Anderstorp, Gislaved, med anledning av en brand. Det var en parkerad bil som börjat brinna, polisen misstänker att branden är anlagd. Branden spred sig till bilar som var parkerade i närheten. Totalt nio bilar skadades i branden. Ingen person ska ha kommit till fysisk skada. Händelsen utreds som grov skadegörelse, det finns ingen misstänkt för brottet. Vet du något om händelsen? Ta då kontakt med polisen via 114 14.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.