15 november 07:43, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:47 En polispatrull befann sig i Johannelund i Linköping när patrullen noterade en man som körde en elsparkcykel. Detta fordon är klassat som en motorcykel. När föraren kontrollerades visade denne tecken på alkoholpåverkan. Det framkom även misstankar om att fordonet var stulet. Mannen saknade körkortsbehörighet att köra fordonet. Mannen misstänks för rattfylleri, häleri och olovlig körning. Han fick följa med för provtagning. Mannen är i 25-årsåldern. Fordonet togs i beslag.

05:50 Polisen larmades till en adress i centrala Linköping. Detta med anledning av en man som såg ut att försöka bryta sig in i en fastighet. Mannen ska försökt att ta sig in genom ett fönster. Polis åkte till platsen. En misstänkt gärningsman påträffades i närområdet av polis. Mannen misstänks för försök till stöld genom inbrott alternativt skadegörelse. Mannen hade verktyg på sig och dessa togs i beslag. Mannen avlägsnades från platsen. Han är i 35-årsåldern.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.