Ett planerat tekniskt underhåll på polisen.se gör att vissa funktioner, som formulär och filtreringar, inte fungerar fullt ut. Tack för ditt tålamod!

15 november 21:52, Mord/dråp, Gävle

Ung man med skador anträffas död utomhus

Polis och ambulans larmas till en adress i området Söder, Gävle, med anledning av att en ung man anträffats livlös utomhus.

Mannen konstateras vara död och har skador som pekar på att han utsatts för brott varför en förundersökning om mord inleds.

Platsen där mannen hittats spärras av och en rad initiala förundersökningsåtgärder vidtas.

Uppdatering kl.01.10, 22-11-16

Arbetet forsätter oförminskat med de intiala utredningsåtgärderna. Bland annat hålls förhör, det genomförs dokumentation av olika slag och dörrknackning genomförs i närområdet av anträffandeplatsen. Specialsökhund används för att söka det avspärrade området.

ÖVRIGT

Polisen kommer under natten inte kunna lämna ytterligare upplysningar än vad som framgår enligt ovan. 

Uppdatering kl.08.25, 22-11-16

Under natten har de initiala utredningsåtgärderna lett fram till att en person gripits. Personen anhölls av åklagare 03.15 och förundersökningsledarskapet övergick därmed till åklagarkammaren. 

I nuläget kan ingen ytterligare information lämnas om ärendet.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.