16 november 08:09, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Dennnis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:10 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Hammarvägen i Jönköping uppstod misstanke om brott mot knivlagen, häleri, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk mot föraren. Mannen i 40-årsåldern fick följa med polis för ytterligare provtagning samt förhör. Han fick också sitt körkort omhändertaget. 

22:23 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till länsväg 151 vid Marås, Gnosjö, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i en bergvägg och därefter hamnat i diket. När polis anlänt till platsen visade det sig att föraren, en kvinna i 20-årsåldern, väjt för vilt. Det finns ingen misstanke om brott och initialt inga allvarliga personskador. 

22:56 Ett SOS-larm inkom om att en bil hade börjat brinna under färd. Detta ska ha inträffat vid länsväg 195 utanför Habo. Det var initialt inga personskador och det fanns ingen misstanke om brott varpå räddningstjänst åkte dit, men inte polis. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, mindre viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.