16 november 08:09, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Dennnis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

23:24 Polis larmades till en bostad i Rappestad, Linköping, med anledning av ett bedrägeri. Vid 19:30-tiden på tisdagskvällen ska en bedragare ha ringt upp en kvinna i 70-årsåldern och uppgett sig komma från en spärrtjänst. Bedragaren ska ha fått kvinnan att lämna ut kortuppgifter. Därefter har också en person kommit hem till kvinnan och fått henne att samla ihop värdesaker för fotografering samt förvaring på annan plats så att hon inte skulle bli rånad. När polis anlänt till platsen visade det sig 50 000 kronor försvunnit från kvinnans bankkonto samt smycken. En anmälan om grovt bedrägeri kommer upprättas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.  

05:26 Polis larmades till en adress i Skäggetorp, Linköping, med anledning av att en hotfull man befann sig utanför en bostad. Mannen ska också ha visat upp ett vasst tillhygge. När polis anlänt till platsen hade mannen lämnat området. Polis sökte av närliggande gator och kunde vid 06:13 anträffa den misstänkte vid en annan bostad. Mannen i 35-årsåldern greps misstänkt för grovt olaga hot, grovt brott mot knivlagen samt barnfridsbrott. Ingen ska ha skadats i samband med händelsen. Målsägande är en kvinna i 25-årsåldern och mannen och kvinnan är bekanta med varandra.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.