Uppdaterad 17 november 08:05

16 november 20:24, Farligt föremål, misstänkt, Norrköping

Det nationella bombskyddet finns på plats för att undersöka misstänkt explosiva varor som finns inomhus.

Det var vid 15-tiden som en man kontrollerades av polis utomhus på Stockholmsvägen. Mannen visade tecken på narkotikapåverkan och fick följa med för provtagning.

Senare tog polisen beslut om att göra husrannsakan. Vid husrannsakan påträffades misstänkt vapen samt tillbehör. Även misstänkt explosiva varor påträffades. Poliserna lämnade lägenheten. Kontakt togs med det nationella bombskyddet och det beslutades att det nationella bombskyddet skulle till platsen. 

Mannen som är i 40-årsåldern greps. Han är misstänkt för brott mot brandfarliga och explosiva varor samt vapenbrott. Fler brottsmisstankar kan tillkomma och nuvarande rubriceringar kan ändras.

Det nationella bombskyddet kom till platsen vid 20:10-tiden. Det är polisanställda med specialkompetens som involveras i den här typen av ärenden. Det nationella bombskyddet är på plats och arbetar för att undersöka vad för typ av föremål det rör sig om.

Boende i närheten har varken in- eller utrymts i nuläget.

Uppdatering 21:23

Det nationella bombskyddet har gjort bedömningen att inget explosivt har påträffats. Poliser är dock kvar på platsen och arbetar med husrannsakan.

Uppdatering 21:30

Det nationella bombskyddet har arbetat klart på adressen och lämnar platsen.

Uppdatering torsdag 17 november klockan 08:04

Mannen är inte längre misstänkt för brott mot brandfarliga och explosiva varor eftersom inget explosivt påträffades. Mannen är dock anhållen misstänkt för grovt vapenbrott, ärendet är åklagarlett.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.