17 november 07:27, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 35-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Poliser fångade misstänkt dieseltjuv

00:17 En polispatrull träffade en chaufför till en lastbil som blivit av med diesel vid trafikplats 90, Vaggeryd. Han berättade att en röd större bil var aktuell i samanhanget.

Polisen fick kontakt och stopp på en sådan och det visade sig vara rätt bil då det fanns både tomma och dunkar fulla med diesel i fordonet som dessutom var stulet.

En förundersökning inleds på stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Brottsverktyg som fanns i bilen beslagtogs innan den bärgades från platsen.

05:31 Mannen som är i 55-årsåldern är nu anhållen

Vägen var hal i Nässjö

06:32 Polis och räddningstjänst larmades om en bil ute i terrängen med lysen på vid Nässjöbyn.

Det visade sig vara en bil som gått av vägen och landat vid ett viltstängsel. Enligt föraren, som var vaken och talbar, hade vägen blivit hal. Bilen bärgades från platsen och föraren hämtades av anhöriga.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.