18 november 08:04, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Två har gripits.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Allmänhetens vakande ögon är guld värda

02:56 En inringare ser två mörkt klädda personer vid en bil på Fårullsvägen i Tokarp, Linköping. Inringaren hade hört dunkande ljud från bilen och misstänkte att det var ett pågående inbrott i bilen.

Polisen fick också ett vagt signalement. Det visade sig också senare att det hade varit inbrott i en bil, rutan hade krossats och en airbag hade stulits.

03:22 Inringaren såg att personerna lämnade platsen springande mot Tokarpsskolan. Där kontrollerades en person av polis utan anmärkning.

En annan patrull mötte en bil som lämnade Fårullsvägen. De vände om och fick stopp på bilen. I bilen fanns två män som passade in på beskrivningen samt dessutom var blöta. Det sistnämnda, att vara blöta, passade heller inte in på deras förklaring om hur det kom sig att de var på platsen.

Männen greps misstänkta för stöld. Bilen togs i beslag.

Tillsammans kan vi lösa brott. Allmänhetens ögon är avgörande och med tips som detta om pågående brott har polisen en bra möjlighet att arbeta.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.