19 november 07:54, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00

Sedan midnatt har sex personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. 

Polisen har utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott. 

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:19 Trafikkontroll, Härnösand
Polisen har haft en trafikkontroll på Södra vägen i Gådeåstaden. 15 förare fick blåsa i sållningsinstrumentet och alla var nyktra. 

00:44 Inbrott, Sundsvall
Polisen beordras till en hälsocentral i Sundsvall med anledning av att uppgifter inkommer om att det har varit inbrott på platsen. När polisen kommer dit finns inga misstänkta gärningspersoner kvar. En brottsplatsundersökning utförs och anmälan upprättas gällande stöld genom inbrott samt skadegörelse. Det är i nuläget oklart vad som saknas ur lokalen.

02:52 Våld mot tjänsteman, Sundsvall
Polisen kontaktas gällande en taxichaufför som ska ha blivit misshandlad av en kund. Chauffören får uppsöka sjukvård för kontroll. Den misstänkte omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Anmälan upprättas gällande våld mot tjänsteman. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.