02 november 06:00, Sammanfattning kväll, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser

23:05 Stöld av bränsle, Herrljunga
Ett larm om stöld av bränsle på Trollabo Gård inkom till polisen som åkte till platsen. Flera personer hade setts då de försökte stjäla jetbränsle ur tankar på platsen. Polis kunde via uppgifter till polisen lokalisera personerna de en anmälare följt dem i bil när de lämnat platsen och positionera kunde förmedlas till polispatruller. Vi en bostad stannade de misstänkta mannen och polis kunde ta sig till platsen och säkra fyra personer. I bostaden fanns tankar och dunkar med diesel och annat bränsle samt slagnings utrustning som togs i beslag. De fyra personer som kontrollerades av polis är i 50-55-årsåldern och misstänks för stöld av bränsle.   

23:43 Grov misshandel, Bengtsfors
En pojk i 17-årsåldern som hamnat i dispyt med sin mamma om tv-spels spelande slog sönder delar av bostaden och gav sig även på sin mamma och pappa enligt uppgifter till polisen. Polis på plats kunde konstatera att delar av bostaden slagit sönder och att små barn fanns på adressen vid tillfället. Pojken som hade lämnat platsen innan Polis kom, han kunde dock säkras en bit ifrån bostaden och greps misstänkt för grov misshandel och barnfridsbrott. Pojken är anhållen av åklagare.   

03:25 Misshandel, Färgelanda
Polis kallades till Sågverksvägen i Färgelanda då någon skjutit grön laser mot några ungdomar en person i 18-års ålder ska ha fått strålen i ögonen och känt smärta. Flera ungdomar ska ha färdas i en A-trakor när de blev beskjutna med lasern. Polis på plats kunde snabbt få uppgifter som talade för att två killar i 15-årsålder kunde misstänkas för misshandel och vid en påföljande husrannsakan kunde båda misstänkta lokaliseras och en kunde grön laser tas i beslag. En anmälan om misshandel är upprättad. 


Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.