02 november 07:36, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanland. Ingen person har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Berusade misstänkta för skadegörelse i Nyköping

23:34 Polisen fick ett samtal från en medborgare som hade uppmärksammat en pågående skadegörelse på en busskur i Nyköpings centrum. Patrullen fann två minderåriga berusade ungdomar på platsen. De hämtades av vårdnadshavare.

Patrullen skrev en anmälan om skadegörelse samt två SOL 14. Det sistnämnda därför att det i lagen står, att anställda inom vissa myndigheter, som får kännedom om eller misstänker att ett barn far illa ska anmäla det till socialnämnden.

Man misshandlad i Eskilstuna

01:57 En polispatrull begärde en egen händelserapport. En man i 40-årsåldern hade på Nybrogatan i Eskilstuna kommit fram till dem och anmält ett misstänkt brott. Han hade blivit misshandlad av en kvinna i 45-årsåldern som tagit ett smärtsamt grepp  om mannens hals.

Patrullen upprättade en anmälan om misshandel men ingen frihetsberövades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.