02 november 08:08, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 65-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Vapenattrapp orsakade pådrag i Motala

22:19 En inringare hade fått vetskap om att en man misstänktes ha ett vapen med sig in på en restaurang på Badstrandsvägen i Motala. Mannen var stökig men inte hotfull mot personalen och lämnade lokalen efter att ha fått sin beställning.

En patrull fick visuell kontakt när mannen cyklade över riksväg 50 och körde ikapp.

Mannen stoppades och uppmanades att visa händerna. Han uppgav att det stämde att han bar ett vapen men att det var en attrapp.

Av den anledning blev mannen visiterad enlig det som i polislagen kallas PL 19, alltså att söka efter farliga föremål. Patrullen hittade då atrappen.

Mannen, som är i 30-årsåldern, fick följa med för provtagning. Han misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk samt ringa vapenbrott.

Polisen påpekar återigen att det är ytterst olämpligt att ta med sig vapenliknande föremål ut på stan då det såklart upplevs som skrämmande men också kan bli direkt livsfarligt i ett möte med polis.

Inbrott på skola i Mantorp

 01:01 Polisen fick ett larm om inbrott på en skola i Mantorp. Personer hade setts inne i en skolsal och hade setts lämna lokalen.

En hundpatrull fick upp spår men fick ingen kontakt. En brottsplatsundersökning utfördes.

En anmälan om stöld genom inbrott upprättades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.