20 november 08:01, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en normal lördagsnatt i länet. Nedan följer ett urval av händelser.

Stöld genom inbrott, Rättvik kl. 22.00

En eller flera okända personer har tagit sig in i en bostad genom ett fönster. Polisen har varit på plats och sökt efter misstänkta personer utan att hitta några. I nuläget är det oklart vad som har blivit stulet.

Stöld, Vansbro kl. 23.18

En tjej och en kille i 15-årsåldern är misstänkta för att ha stulit en vägskylt. Polisen skriver anmälan om stöld och man informerar dessutom socialtjänsten.

Knivlagen, Leksand kl. 01.03

En man i 20-årsåldern är omhändertagen enligt LOB. Mannen visar tecken på att vara påverkad av narkotika och får lämna prov för att kontrollera det. Han är dessutom misstänkt för grovt brott mot knivlagen.

Stöld/inbrott, Borlänge kl. 03.02

Fem ungdomar är misstänkta för brott efter att en patrull stoppat och kontrollerat ett fordon. I fordonet fanns misstänkt stöldgods som troligtvis kommer från ett inbrott i ett gatukök i närheten. Samtliga fem greps men efter förhör blev fyra av dem släppta, den femte var efterlyst från ett SIS-hem och ska köras tillbaka dit. Samtliga är killar mellan 15 och 18 år.

Trafikolycka, Borlänge kl. 04.54

En bilist, en tjej i 15-årsåldern, är misstänkt för olovlig körning, tillgrepp av fortskaffningsmedel och vårdslöshet i trafik efter att ha kört av vägen och in i ett plank. I bilen färdades ytterligare tre personer, samtliga under 18 år. Ingen person blev skadad i samband med olyckan.

Utöver detta har vi bland annat hanterat fyra misstänkta rattfyllerier runt om i länet, fyra viltolyckor utan personskada, kontrollerat 22 personer eller fordon och hanterat två LOB. Vi har också hanterat ett ärende gällande psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.