25 november 07:47, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 50-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har omhändertagits på grund av berusning och fyra personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

22.23 Polis larmades till en adress i centrala Linköping med anledning av en misshandel. En man hade kastat ett tillhygge i huvudet på en annan man. När polis kom till adressen fanns inte den misstänkte personen kvar. Händelsen utreds som misshandel och en anmälan har upprättats. Förhör har hållits med personer på platsen.

22.52 Polisen skulle stoppa ett fordon för kontroll i de centrala delarna av Norrköping. Föraren stannade inte utan valde att köra från platsen. Klockan 22.53 stoppades fordonet och två personer kontrollerades och togs med för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott. Passageraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott.

Utöver detta har polisen i Östergötland bland annat kontrollerat fordon, hanterat berusade personer och personer med psykisk ohälsa, arbetat med trafikkontroller och hanterat viltolyckor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.