Uppdaterad 27 november 19:25

27 november 11:49, Rån övrigt, Örebro

En man i 50-årsåldern allvarligt misshandlad och rånad i en lägenhet i centrala Örebro.

Kl 11:49 inkom samtal via 112 att grannar i en flerfamiljsfastighet hörde ljud som om det pågick ett slagsmål i en lägenhet. 

Vid ankomsten till lägenheten anträffade polis målsägaren som hade uppenbara skador efter misshandel. Han uppgav att tre män trängt sig in i lägenheten och där misshandlat honom med diverse tillhyggen. Innan han avfördes med ambulans, som tillkallats, lämnade han en beskrivning av männen som misshandlat honom och bestulit honom på kontanter och nycklar m.m.

Ett intensivt utrednings och spaningsarbete efter gärningmännen inleddes. Detta resulterade i att en polispatrull, vid 13-tiden, iakttog och stoppade en personbil som kunde vara aktuell i ärendet. Bilen stoppades i Örebros västra delar. I bilen färdades tre män. Vid husrannsakan i bilen anträffades gods tillhörande målsägaren vilket ledde till att alla tre männen greps såsom misstänkta för grovt rån.

Polisens kriminaltekniker kommer under söndageftermiddagen/kvällen att genomföra en brottsplatsundersökning i den aktuella lägenheten som är avspärrad.

De tre gripna männen anhölls under kvällen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.